Ovăzul este inclus în multe rețete, iar cel mai cunoscut este terciul, care poate fi lăsat peste noapte la frigider și consumat a doua zi.
Poate fi folosit în mai multe rețete, pornind de la brioșe, biscuți, dar cel mai cunoscut rămâne terciul de ovăz. Poate fi pregătit și cu o seară înainte și consumat a doua zi dimineață.
Rețete cu ovăz pentru scăderea în greutate
Cheesecake cu ovăz și merișoare
două căni cu lapte integral
două căni cu fulgi de ovăz
jumătate de cană de iaurt
extract de vanilie
o linguriță de semințe de chia
scorțișoară măcinată
o linguriță de miere
sare
merișoare congelate
coajă rasă de portocală
un sfert de cană de suc de portocale
ghimbir măcinat
cremă de brânză cu conținut redus de grăsimi
Se pune într-un vas laptele, ovăzul, iaurul, vanilia, semințele de chia, scorțișoara și un praf de sare. Se amestecă bine, se acoperă și se dă la frigider. Între timp, se adaugă merișoarele congelate într-o tigaie, cu o linguriță de coajă de portocală, suc de portocale și ghimbirul măcinat.
Se amestecă până când se îngroașă, se mai lasă pe foc câteva minute, iar mai apoi se lasă la răcit la temperatura camerei. Se amestecă crema de brânză cu mierea și esența de vanilie, iar mai apoi se fac straturile. Se pune din amestecul cu ovăz o lingură, se întinde apoi crema de brânză, apoi amestecul de merișoare și se repetă straturile.
Ovăz lăsat peste noapte cu dovleac și curmale
lapte de migdale neîndulcit
dovleac la conservă
semințe de in
extract de vanilie
scorțișoara măcinată
ghimbir măcinat
sare
fulgi de ovăz
curmale Medjool fără sâmburi
apă fierbinte
nuci pecan prăjite și tocate
Într-un bol se toarnă laptele de migdale, dovleacul la conservă, iaurtul, semințele de in, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și sarea. Se amestecă bine, iar mai apoi se adaugă și ovăzul. Se lasă la frigider, iar între timp se taie curmalele și se pun la blender cu apă fierbinte până când devine o pastă. Se adaugă sare și se pune peste ovăzul cu laptele de migdale neîndulcit. Se servește cu nuci pecan prăjite și tocate.
Ovăz cu căpșuni și ciocolată neagră
3 căni de ovăz
2 căni de lapte de migdale neîndulcit
căpșuni
iaurt grecesc
sirop de arțar
extract de vanilie
ciocolată neagră tocată
sare
ulei de cocos
Se amestecă ovăzul cu laptele de migdale, iaurtul grecesc, o parte din căpșuni, siropul de arțar și extractul de vanilie. Se pun într-un blender, iar după ce se obține un amestec omogen se toarnă într-un bol.
Separat, într-un alt vas, se topește ciocolata neagră cu uleiul de cocos și se adaugă și restul de căpșuni. Amestecul se pune deasupra celui de fulgi de ovăz și lapte de migdale potrivit jurnalul.ro.