Consumul alimentelor bogate în carotenoizi poate îmbunătăţi calitatea pielii şi poate spori atractivitatea în timp. Colagenul din alimente precum friptura de vită şi somonul contribuie la elasticitatea pielii şi creşterea părului. Acizii graşi Omega-3 din surse precum somonul şi seminţele de in pot susţine sănătatea pielii şi reduc inflamaţia asociată cu afecţiuni cutanate.
Experţii de la Universitatea din Illinois sugerează că îmbunătăţirea aspectului fizic ar putea fi la fel de simplă ca ajustarea dietei pentru a include alimente cu efecte pozitive asupra pielii, mirosului şi stării generale de bine, informează New York Post. În timp ce cercetările recente sugerează că consumul de carbohidraţi ar putea diminua atractivitatea, există multe alimente naturale care pot îmbunătăţi aspectul.
Carotenoizii, găsiţi în fructe şi legume precum cartofii dulci, morcovii, dovleacul plăcintar, dar şi în verdeţurile cu frunze închise la culoare precum spanacul sau varza kale, sunt cunoscuţi pentru îmbunătăţirea calităţii pielii şi chiar te pot face mai atrăgător în timp. Alte legume şi fructe care conţin carotenoizi sunt ardeii portocalii, porumbul, sparanghelul, roşiile, pepenii verzi, grepfrutul şi guavele. Atât gălbenuşurile de ou, cât şi fisticul sunt surse bune, potrivit universităţii.
De asemenea, carotenoizii – care protejează şi de razele ultraviolete dăunătoare – pot chiar să stimuleze mirosul corporal, astfel încât acesta să miroasă mai plăcut.
Colagenul, abundent în carne precum friptura de vită şi somonul, este o altă substanţă care promovează elasticitatea pielii, creşterea muşchilor, a unghiilor şi a părului. Încorporarea acizilor graşi Omega-3 din surse precum somonul şi seminţele de in în dietă poate susţine în continuare sănătatea pielii şi hidratarea, precum şi reducerea inflamaţiei asociate cu afecţiuni ale pielii precum acneea şi psoriazisul.
În general, prioritizarea alimentelor bogate în nutrienţi precum fructele, legumele şi proteinele slabe nu numai că poate îmbunătăţi aspectul fizic, dar poate şi îmbunătăţi starea de spirit şi funcţia cognitivă. Alegerea conştientă a alimentelor poate duce la frumuseţe atât interioară, cât şi exterioară, evidenţiind interconectivitatea dintre dietă şi starea generală de bine.