Un aliment reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și te ajută să-ți menții o digestie sănăoasă și unnivel optim de vitamina E în organism. Consumul zilnic a 50 de grame de migdale poate contribui la reducerea colesterolului, arată un nou studiu citat de BBC Science Focus.
În cadrul cercetării, 77 de persoane cu vârste între 35 și 60 de ani, diagnosticate cu sindrom metabolic, o afecțiune asociată cu risc crescut de boli cardiovasculare și diabet de tip 2, au participat la un experiment clinic desfășurat pe o perioadă de 12 săptămâni.
Participanții au fost împărțiți în două grupuri: unii au consumat migdale ca gustare zilnică, în timp ce alții au mâncat biscuiți, ambele opțiuni având circa 320 de calorii.
Emily Ho, coautoare a studiului și director al Institutului Linus Pauling din cadrul Universității de Stat din Oregon, a explicat că la persoanele care au mâncat migdale s-au observat schimbări semnificative. Cercetătorii au remarcat beneficii la nivelul sistemului digestiv.
„Nivelul colesterolului LDL, cunoscut drept colesterol rău, a scăzut în cazul celor care au consumat migdale. Nu am observat aceleași beneficii în grupul de control care a consumat biscuiți ca gustare”, a explica Emily Ho.
Migdalele nu îngrașă
Un alt aspect pozitiv este că migdalele nu au dus la acumularea de kilograme în plus. Acestea reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți: fibre, magneziu, vitamina E și polifenoli, cu efecte antioxidante și antiinflamatorii. Vitamina E este un element esențial pentru buna funcționare a sistemului nervos, muscular și a organelor interne.
„Gustările cu migdale nu au dus la creșterea în greutate, am văzut de fapt o scădere modestă a circumferinței taliei, și au îmbunătățit nivelul de vitamina E la oameni, un nutrient care este adesea insuficient în rândul populației”, a mai menționat Emily Ho.