Un nou studiu din Marea Britanie arată că mai mult de trei sferturi dintre cele mai vândute feluri de mâncare, care sunt comandate la restaurante şi lanţurile de fast-food sunt nesănătoase. Porţiile mari oferite de unele lanţuri de mâncare duc, de asemenea, la un consum ridicat de sare, zahăr, grăsimi sau calorii.
Produsele cele mai des comandate, cum ar fi pizza, burgeri, preparate din pui, cartofi prăjiţi şi baghete, conţin cantităţi periculos de mari de grăsimi, sare, zahăr sau calorii care pot dăuna sănătăţii, afirmă cercetătorii, scrie The Guardian.
Studiul realizat a inclus analiza conţinutului nutriţional al celor mai vândute 10 produse cumpărate la 19 dintre cele mai mari restaurante din Marea Britanie, printre care Subway, Pizza Express, McDonald’s, sau Starbucks.
Rezultatele au arătat că între 46% şi 78% din cele 190 de feluri de mâncare examinate au fost considerate nesănătoase, în funcţie de care dintre cele trei metode diferite de evaluare a calităţii nutriţionale a alimentelor, susţinute de guvern, a fost aplicată.
Porţiile mari oferite de unele lanţuri de mâncare duc, de asemenea, la un consum ridicat de sare, zahăr, grăsimi sau calorii. Totodată, unele mese conţin mai multe calorii într-o singură porţie decât cantitatea recomandată pe o zi întreagă.
Constatările au dus la reînnoirea apelurilor adresate miniştrilor de a forţa industria alimentară să îşi facă produsele mai sănătoase, deoarece o dietă proastă este una dintre principalele cauze ale cancerului, bolilor de inimă şi ale altor boli mortale.