Exisă multe metode de slăbit și fiecare alege pe cea care i se potrivește. Însă există câteva principii simple de care trebuie să ții cont dacă vrei să îți reduci greutatea corporală. Potrivit Jurnalul.ro, în primul rând, trebuie să consumăm mai puțin calorii pe zi pentru a pierde din kilogramele în plus.
„Unde se duce grăsimea, atunci când reducem caloriile zilnice? În energie. Însă toate etapele acestei transformări au nevoie de proteine din mâncare. Dacă vrem să pierdem corect kilograme trebuie să avem și surse de proteine complete, iar proteinele complete provin doar din produse de origine animală”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-o emisiune televizată.
De ce să nu mănânci seara
Totodată, medicul endocrinolog Antonela Burlacu, săune că cel mai simplu mod de a slăbi este să nu mâncăm seara
„Ideea de bază este să nu mănânc peste 12 ore, astfel încât să îmi consum glicogenul din ficat și să intru în grăsime, și să formez corpi cetonici. Noaptea nu trebuie să mai mâncăm pentru că noaptea în ficat se depune rezerva de zahăr, de glucoză pe care ai acumulat-o sub acțiunea insulinei”, a spus dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog, în cadrul aceleași emisiuni.
Ce faci după ce slăbești
Pentru a transforma grăsimea în energie, organismul are nevoie de proteine animale, care furnizează vitaminele B și calciul, esențiale și pentru slăbire. O friptură cu salată verde sunt potrivite datorită proteinelor din carne și vitaminei C din salată, ce susține arderea grăsimilor. Un regim adecvat ajută la pierderea a 10-15% din greutatea corporală, reducând astfel inflamația asociată cu diabetul și bolile cardiovasculare. Urmează apoi adaptarea la noua greutate, o perioadă în care ar putea crește senzația de foame.
„După ce am scăzut în greutate, organismul dezvoltă un mecanism adaptativ la această pierdere – scade consumul de energie, deci tot la dezechilibru ajungi. În cadrul acestui mecanism adaptativ sunt dezechilibre între hormonii din hipotalamus. Unii cresc apetitul, alții dau semnale de sațietate. Hormonii care cresc foamea sunt exacerbați, iar cei care dau semnale de sațietate sunt reduși tot din adaptare după o reducere ponderală”, a explicat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, medic primar endocrinolog, notează sursa citată.