Experții consideră că un anumit produs de îngrijire este esențial pentru sănătatea și strălucirea pielii. Mult timp acest produs a fost asociat u adolescenții cu ten gras pentru a scăpa de acnee. Din această cauză, tonerul a fost dat la o parte din rutina de frumusețe a persoanelor de peste 30 de ani. Acum însă, specialiștii revin asupra acestui produs, arată Jurnalul.ro.
De ce a revenit tonerul în rutina de îngrjire a pielii
Tonerul nu mai este astăzi un produs universal de îngrijire a pielii, fiind dezvolta într-o varietate de formule, în funcție de tipurile de ten.
Există tonere care ajută la curățare prin îndepărtarea straturilor de machiaj și cremă cu protecție solară, dar suntși produse care pot matifia, exfolia și chiar luptă împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii, cum ar fi ridurile și petele pigmentare.
„Tonerele revin datorită popularității în creștere a brandurilor coreene de îngrijire a pielii, care promovează rutine complexe, în mai mulți pași”, explică dr. Christine Choi Kim, dermatolog din Los Angeles.
Tonerul facial este pasul intermediar în rutina de îngrijire a pielii. Se folosește după ce îți speli fața și înainte de aplicarea serului sau a cremei hidratante.
„Istoric vorbind, tonerele erau folosite pentru a echilibra pH-ul pielii după utilizarea unui săpun alcalin pentru curățare”, explică dr. Rebecca Kazin, dermatolog în Washington DC.
Aceasta susține că „modul de gândire s-a schimbat. Tonerul nu mai este doar un produs astringent, oferindmultiple beneficii.” Cât despre conținutul de alcool? Tonerele de astăzi sunt, în general, pe bază de apă”.
Beneficiile tonerului asupra pielii
Tonerele faciale pregătesc pielea pentru aplicarea serurilor și a cremelor hidratante. Ajută la îndepărtarea excesului de sebum și a murdăriei sau a machiajului persistent. Însă ele nu înlocuiesc spălarea feței.
Tonerele din prezent sunt folosite pentru a trata mai multe probleme ale pielii, de la acnee și uscăciune până la îmbătrânire. La fel ca versiunile mai vechi, unele tonere sunt special formulate pentru tenul gras.
„Un toner care conține o combinație de acid glicolic și acid salicilic poate menține tenul gras mat pe parcursul zilei,” spune dr. Estee Williams, dermatolog în New York.
Alte tonere sunt destinate tipurilor de ten uscat și conțin ingrediente hidratante.
Cum se folosește
Utilizarea unui astfel de produs este destul de simplă.
Tonerul se aplică după ce îți speli fața și înainte de aplicarea serului sau acremei hidratante. Poți să folosește dischete demachiante sau să pui câteva picături de toner în palme, apoi să le presezi ușor pe față.
Pentru cele mai bune rezultate este important să folosești tonerul atât dimineața, cât și seara. Dacă ai pielea sensibilă sau predispusă la uscăciune sau iritații, este bine să îl folosești o dată pe zi sau o dată la două zile.
Trebuie să știi că tonerele conțin ingrediente active puternice. În cazul formulelor mai astringente este recomandat să le aplici la două zile.