Sănătatea creierului este un aspect critic, dar adesea trecut cu vederea, al sănătăţii şi bunăstării generale. Protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer şi demenţa. Un cercetător în neuroştiinţe dezvăluie 5 obiceiuri simple pentru îmbunătăţirea memoriei.
Rachelle Summers a împărtăşit obiceiurile sănătoase şi încurajează pe toată lumea să le adopte, conform The New York Post.
1. Dormiţi suficient:
Este recomandat să dormiţi între 8 şi 10 ore pe noapte. Somnul consolidează amintirile pe termen lung.
2. Faceţi exerciţii fizice regulate:
Includeţi exerciţii aerobice în rutină, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau înotul. Exerciţiile aerobice îmbunătăţesc memoria la adulţii de toate vârstele.
3. Practicaţi mindfulness:
Meditaţi sau scrieţi într-un jurnal pentru a vă concentra asupra prezentului. Mindfulness creşte grosimea cortexului prefrontal, o regiune a creierului asociată cu atenţia şi memoria.
4. Încercaţi activităţi stimulatoare:
Învăţaţi o limbă nouă sau un instrument muzical. Astfel de activităţi stimulează creierul şi promovează dezvoltarea de noi conexiuni neuronale.
5. Exersaţi recuperarea:
Încercaţi să vă amintiţi lucruri din memorie fără a folosi internetul. Recuperarea întăreşte conexiunile neuronale şi vă ajută să vă amintiţi mai bine informaţiile.
O modalitate distractivă este trivia (teste de cultură generală) pentru a vă pune la încercare memoria.